Behind this door lies a dream modern British home | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Behind this door lies a dream modern British home

Johannes van Graan Johannes van Graan
Nhà bếp phong cách hiện đại bởi homify Hiện đại
Loading admin actions …

London and Oxfordshire-based architectural firm HollandGreen takes charge of today’s homify 360° discovery: a beautiful (but rather dilapidated), large Oxford townhouse that had been left empty and in a bad state of disrepair for a number of years, leading it to require a decent makeover. 

The solution? Utilising the Permitted Development status of the property to create a large loft extension incorporating 5 rooms, including a loft gym, a contemporary glazed kitchen extension with Bulthaup Kitchen (done under Planning), as well as a full-house renovation.

Let’s get inspired!

Welcome, welcome!

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

The house underwent a full makeover, transforming it from a dark and derelict structure into a bright, welcoming and home perfect for the modern family. 

Architects, gardeners, and many more – we have them all here on homify. See our professionals page for more info.

Lots of light

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

At the back of the house, we get to feast our eyes on this stunning little patio which flows out of the open-plan kitchen and dining area before transforming into a fresh-green lawn and garden space. 

What a perfect little spot for… anything, regardless of whether it’s teatime or wine o’clock!

The new cooking space

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre Nhà bếp phong cách hiện đại bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

Thanks to the full-scale renovation, a light and bright contemporary kitchen / living space gets to be enjoyed by the residents, with minimal frame sliding doors connecting the garden to the house.

And just check out the abundance of natural light flowing indoors, not only via those generous glass doors, but also through the roof lights.

Toning up… with a view

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre Phòng tập phong cách hiện đại bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

We’ve heard of cooking and dining with a view, but exercising? Now this gym space is really a treat, providing adequate legroom for a range of healthy activities, as well as a fresh view of the neighbourhood outside.

Let’s scope out a few more images, shall we?

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre Phòng ăn phong cách hiện đại bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre Phòng ăn phong cách hiện đại bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre Nhà bếp phong cách hiện đại bởi homify Hiện đại
homify

Rear and Loft Extension, Oxford Town Centre

homify
bởi Casas inHAUS Hiện đại

Need help with your home project?
Get in touch!

Discover home inspiration!