MIA Design Studio

MIA Design Studio

MIA Design Studio
MIA Design Studio
Invalid number. Please check the country code, prefix and phone number
Bằng cách nhấp vào 'Gửi', tôi xác nhận rằng tôi đã đọc Chính sách Bảo mật và đồng ý các thông tin nói trên sẽ được xử lý nhằm đáp ứng yêu cầu của tôi.
Lưu ý: Bạn có thể thu hồi sự đồng ý của mình bất kỳ lúc nào trong tương lai bằng cách gửi email tới privacy@homify.com.
Sent!
This Professional will reply as soon as possible!

Nhà hộc kéo – Drawers House

Project Info 

Design Firm: MIA DESIGN STUDIO 

Client: Mr. Tuan Project 

Location: Vung Tau, Viet Nam 

Lead Architect: Architect Nguyen Hoang Manh

Concept Architects: Architect Nguyen Hoang Manh, Nguyen Quoc Long, Nguyen Van Thien 

Technical Design: Architect Bui Hoang Bao 

Construction Drawing: Architect Nguyen Thi Mai Phuong

Interior Design: Steven Baeteman, Lu Minh Khang

Completion Date: June 2016 

Photographer: Hirouyki Oki 

There are reoccurring impressions on the spatial quality – the green of nature struck the eyes every early morning, the rustling of leaves each night. These sen sations are brought to the coastal city of Vung Tau through a refreshing concep t, a welcoming home for a family of 4 who love the freshness of nature. With constant i nteractions with nature, man and trees become more intimate; space is opened up b ut maintains privacy of individuals. This is the daunting problem of living in metropolita n area with cramped space and pollution. “ The Drawer House ” is a single – story located on a 470 square meters piece of land with a dedicated 60% of land usage for landscape. That 60% is creativ ely arranged through partitions so that nature is never out sight. With the rema ining 180 square meters, the architects divided it into “ drawers ” containing functional spaces, at the same time insert in between them “ drawers of landscape ” . These “ drawers ” are aligned on the same direction, however by creating alternating partitions; dwelle rs have an impression of unevenly put rooms. Just as drawers being pulled in and out rand omly, the architects hope the tenants and nature intermingle without any obvious inte ntion. Clients when live inside the space will have different sensations at different rooms be cause of continuous altering of solidity – emptiness, brightness – darkness.

“ Drawers ” is connected by elongated hallway going throughout the entire leng th of the project, decorated by refreshing line of Bridal Veil Creepers. Th is method of allocating green zone as a natural blind reducing the intense tropical sunli ght as well as generate intriguing patterns which change as the sun moves during the day. As the partition finishes, the in between gardens creating privacy w hile act as transition to the next space. The sunlight passing through, cascading shadow onto the floor forming captivating views. The boundary between the interior and exterior is being diminished, letting man sense the fluctuations of nature. By opening up and closing down “ drawers ” , accommodate better ventilation, hence cooing down the entire living space. The entire house acts as a living body, with a mission to connect man with man and man with nature. The ideology behind the design of MIA DESIGN STUDIO is to maximizing the connection between functional spaces with natural light, wind and gar dens while still preserve the privacy for each individual rooms. With the philosophy i n mind, the concept for “ The Drawers House ” of constructing blocks, harmonious space, using minimal but effective materials, produce a project carrying the breath of nature with suitable methods in order to bring out the best quality of life for users.

Admin-Area